Ben kim miyim?

Bu bloğun sahibesi Nisan'ı, Elisa'yı, güneşli günleri, yemek masasi sohbetlerini, baharatçı kokularını, gökkuşağını, peynirin her çeşidini, damla sakızlı Türk kahvesini, psikolojiyi, taze ekmeğin ucundan koparmayı, semt pazarlarında gezmeyi, hayal kurmayı, dost sohbetlerini, radyo dinlemeyi, morali bozuk olanların neşelerini yerine getirmeyi, hayattan, sevgiden, olumludan, insan davranışından konuşmayı, anlatmayı ve öğrenmeyi seviyor!
Anne, eş, psikolog, çalışan, arkadaş, koç vs. vs..

24 Şubat 2012 Cuma

Evlenilecek adam!


Seçimlerimiz hayatımızı şekillendiriyor. Verdiğimiz kararlar hayatımızın yönünü değiştiriyor. 

Doğru eş ve iş seçimi hayatımızı, yaşamdan aldığımız doyumu direkt  etkiliyor.
 
Bir insan kaynakları çalışanı olarak iş seçimi ile ilgili sayfalarca yazabilirim ama ben diğer önemli seçimden bahsedeceğim. Eş seçiminden..

Evlenilecek adam nasıl mı olmalı?  Size anlatayım.. 

Öncelikle karşısına güven veren, güçlü bir adam olmalı. 

Bir insan bu kadar güçlü bir o kadar da naif olabilir mi? Oluyor işte. Gözleri de yüreği de kocaman bir adam var hayatımda. O kadar kocaman ki, güzel ellerinin içinde ihtiyaç duyan herkese yer var.

Sonra müzik yapmalı, sanattan anlamadı. Eşim de böyle kandırdı beni zaten. Aldı eline gitarı, söyledi hüzünlü bir şarkı. Sonra baktı gözlerime öyle hülyalı, hülyalı. Ve ben o gün dedim ki bu adam güzel bir adam.

Kalbini sonuna kadar açacak cesareti olmalı. Sana ilk tanıştığı anda seninle evleneceğim ben diyebilmeli. Daha ne olduğunu anlamadan seni nikah masasına oturtabilmeli.

Gülümsetebilmeli seni. En zor anlarında, ameliyathanede karnın yarılırken bile gülümsetebilmeli. 
Çok iyi bir baba olmalı mesela. Çocuğuna senden iyi bakabilmeli. Bir gün bu dünyadan çekip gitsen bile gözün arkada kalmamalı, bebeğin emin ellerde. O kadar güvenebilmelisin.

Varını yoğunu senle paylaşabilmeli, başını sokacağı bir ev, çocuğunun geleceğini garantiye almak için uğraşıp didinmeli. 

Adam dediğinin değerleri olmalı. Dürüst ve samimi olmalı. Sevilip sayılmalı etrafında. Sen de özlemelisin onu, arkadaşları da .

Çılgın olmalı mesela, hadi bugün işe gitmeyelim, sabah bir yerlerde kahvaltı edip sonra da sinemaya gidelim teklifini asla geri çevirmemeli. Ne yapıp ne edip senin yanında olmalı.


Elleri güzel olmalı mutlaka. Biçimli, hassas ve duyarlı olmalı. Her daim elinde, omzunda hissetmelisin ellerini.

Dert ortağın olmalı, senin dilinden anlamalı. Hatta sırf seninle aynı dili konuşmak için cilt cilt psikoloji kitapları okumalı. Okumalı da seni şaşırtmalı.

İşte böyle bir adam benim sevgili eşim. Özel bir adam..En büyük şansım, en büyük desteğim..





2 yorum:

  1. Ne güzel yaa.. Eşinizin bekar erkek kardeşi var mı acaba? :))

    YanıtlaSil
  2. ay çok güzel bir yazı olmuş yürü be alper kim tutar seni :)ayşem yazılarını bir yere kaydediyor musun bilmiyorum ama nisan büyüdüğün de bu yazıyı okumalı muhakkak

    YanıtlaSil