Ben kim miyim?

Bu bloğun sahibesi Nisan'ı, Elisa'yı, güneşli günleri, yemek masasi sohbetlerini, baharatçı kokularını, gökkuşağını, peynirin her çeşidini, damla sakızlı Türk kahvesini, psikolojiyi, taze ekmeğin ucundan koparmayı, semt pazarlarında gezmeyi, hayal kurmayı, dost sohbetlerini, radyo dinlemeyi, morali bozuk olanların neşelerini yerine getirmeyi, hayattan, sevgiden, olumludan, insan davranışından konuşmayı, anlatmayı ve öğrenmeyi seviyor!
Anne, eş, psikolog, çalışan, arkadaş, koç vs. vs..

22 Eylül 2014 Pazartesi

Gün Doğmadan, Gün Batmadan, Gece Yarısından Önce...

Nasıl oldu da seyretmemişim? Nasıl oldu da kaçırmışım? Kim bilir daha bilmediğim, kaçırdığım, haberim olmayan neler neler var? 
Haftasonu Gün Doğmadan, Gün Batmadan ve Gece Yarısından Önce üçlemesini seyrettim.

Filmin kahramanı kadın ve erkeği bir araya getiren tesadüflere, incelikli cümlelere, aşka, hayata anlamaya dair repliklere..her şeye bayıldım. Bu sadece bir aşk filmi değil bence. Hayatla ilgili çok derin mesajlar var. Bir gecenin, bir yabancıyı tanıyıp, aşkı bulup, kendini keşfetmek için o kadar da kısa olmadığı gibi.  İlk iki film tamamen bir kadın ve bir erkek arasında geçiyor ve bir saniye bile sıkılmıyorsun. Aksiyon yok, gerilim yok, hız yok … Sadece merak var, aşk var, sohbet var.

Beni çok etkileyen bir şey daha üç filmin de aynı oyuncular tarafından 1995, 2004 ve 2013 de oynanması. Aynı kadın ve erkeğin 20’li, 30’lu ve 40’lı yaşlarını, nasıl olgunlaştıklarını, değiştiklerini ve bazı şeylerin de nasıl aynı kaldığını (bakışlar, mimikler, sesler) görmek çok etkileyici. Sanki gerçek bir çiftin hayatlarının farklı zamanlarına şahit oluyor gibisin ve her üçünde de kendinden bir şey buluyorsun. 

Bu nefis üçlemeyi tek bir cümleyle anlatacak olsam...
                                                                      
https://www.youtube.com/watch?v=HtvrzpebA6k
Before sunrise (20’ler); Bu aşk mı bilmiyorum ama risk almaya değer..



http://www.youtube.com/watch?v=XvFosXeqmDgBefore sunset (30’lar); Büyümek yaşadıklarını, aşkı, duyguları sorgulamak, tesadüflere daha az inanmak demek.. 
 

http://www.youtube.com/watch?v=djbyv1AV588 Before midnight (40’lar); Herkesin hayalini kurduğu sonsuz aşk küçük kızlara anlatılan bir masal mı?




Kendinize bir iyilik yapın, tekrar tekrar seyretmeliyim dedirten sahnelerle dolu bu filmi lütfen izleyin. 

(Not: Resimlere tıkladığınızda tanıtım filmlerini görebilirsiniz. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder